www.neuro-bionics.eu

WALKAIDE II

"Een investering in levenskwaliteit"

 

Elske Van Doornum is 47 jaar, werkt als programmamanager
en woont in Soest. Vorig jaar in september kreeg zij de
diagnose MS. Elske draagt sinds enkele maanden een
WalkAide II en deelt graag haar ervaring met ons…

Wat waren voor jou de voornaamste klachten door MS?
Ik liep moeilijker met mijn rechterbeen, had een klapvoet en
minder buiging in mijn knie. Hierdoor struikelde ik veel, door dit
te compenseren werden ook mijn bilspieren en onderrug overbelast.
Dit had als gevolg dat ik regelmatig pijnlijke verkrampingen en
‘s avonds en ‘s nachts spasmen in mijn benen had.

Welke behandeling kreeg je hiervoor? Heb je nog andere hulpmiddelen geprobeerd?
Ik volgde een revalidatietraject van het ziekenhuis, onder andere fysiotherapie.
Hetgeen men mij voorstelde, was een rigide enkel-voet-orthese (EVO) en een toe-up brace.

Hoe leerde je WalkAide II kennen?
Ik had al verschillende keren een advertentie gezien in het MenSen magazine van de MS vereniging, maar dacht dat dit meer een oplossing op lange termijn voor mij zou zijn. Ik informeerde ernaar bij de fysiotherapeut, die er wel voor open stond, maar bij het ziekenhuis/ revalidatie-arts was dit destijds nog niet gebruikelijk. Toen ik het interview in juni las, heb ik toch maar een afspraak gemaakt voor een test. Wat bleek? Er werd aangeraden om de Walkaide II meteen in te zetten om de efficiëntie van het  loopproces actief te verbeteren. Hoe langer je hiermee wacht, hoe moeilijker dit wordt.

Hoe verliep deze test?
Ik kwam eerst in contact met Leo Hessels van Ortho-Medico die bij mij thuis langskwam. Hij luisterde naar mijn verhaal en nam echt de tijd om mijn voet en been te bestuderen. We zijn 2x gaan wandelen. De eerste ervaring met het toestel was wat onwennig, ik voelde vooral tintelingen in mijn been. Leo stelde daarom voor om de WalkAide II eerst 2 weken te huren, zodat ik optimaal kon ervaren hoe het werkte. Hij gaf mij ook veel bruikbare tips om mee aan de slag te gaan. Het eerste dat mijn vriendin zei toen ze me zag was: “Elske, je loopt weer normaal!” Niet helemaal natuurlijk, maar wel een stuk beter… Ik was meteen enthousiast en dat ben ik na het uitgebreid testen nog steeds. Voor mij maakt het het dagelijks bewegen een stuk makkelijker en prettiger.

Wat was er voor jou verbeterd door het gebruik van de WalkAide II?
Mijn billen en rug voelden veel beter, de fysiotherapeut kon niks afwijkends meer voelen, en de vervelende krampen in mijn rechtervoet heb ik sindsdien niet meer gehad. Al mijn onderbeenspieren doen gewoon weer mee. Mijn looppatroon is erg verbeterd en ik ben ook veel zekerder geworden! Ik kan weer ontspannen wandelen met mijn hond, zonder pijn en zonder me veel zorgen te moeten maken over de afstand. Ook ga ik elke dag met de elektrische fiets naar het werk. Alleen ’s avonds in de bank doe ik mijn WalkAide II uit.

Ben je beperkt in kledijkeuze?
Eigenlijk niet! Doordat de WalkAide II zo dun is, kan ik zelfs spijkerbroeken aandoen. In de zomer droeg ik hem gewoon onder een jurkje. Ook qua schoenen kan ik kiezen wat ik draag, maar ik heb wel ondervonden dat goede schoenen die je voet goed afrollen, voor mij een groot verschil maken.

Vind je WalkAide II moeilijk in gebruik?
Nee, dat valt goed mee. Op het toestel zelf is er een aan/uit knop maar ik heb ook een app op mijn gsm waar ik hem mee kan bedienen en alles mee kan instellen. ’s Nachts kan hij opladen.

Wat vind je van de prijs-kwaliteit van de WalkAide II?
Ik vond het veel geld, maar door de positieve verbeteringen heb ik eigenlijk niet getwijfeld. Het feit dat je je spieren blijft stimuleren is grote meerwaarde! Ik word intussen ook begeleid door Proreva, die contact hebben opgenomen met de zorgverzekeraar i.v.m. mogelijke vergoeding.

Zou je WalkAide II aanraden aan lotgenoten?
Ik zou het zeker aanbevelen, voor mij heeft het mijn dagelijkse leven veranderd! Via het MS forum op Facebook deelde ik ook al mijn verhaal. Een testperiode zou ik zeker aanraden, zodat men het zelf kan ervaren. WalkAide II is een goede investering in levenskwaliteit.
 

Net zoals Elske WalkAide II testen?

Vul hieronder uw gegevens in en wij contacteren u zo spoedig mogelijk.

ORTHO-MEDICO MAAKT DEEL UIT VAN DE B&CO GROEP